Authoring Layer List:
  • {{layer.title}}

Swan Lake

do 02.02.2023 Vorst Nationaal - Brussel

Swan Lake

do 02.02.2023 Vorst Nationaal - Brussel

Internationaal Festival Ballet
presenteert
beroemde balletklassiekers vol gratie en schoonheid
"Het Zwanenmeer"

Wanneer vanaf de zomer de nieuwe programma's van Het Zwanenmeer, de Notenkraker en Doornroosje in de voorverkoop gaan, krijgt het St. Petersburg Festival Ballet een nieuwe naam.

Geschokt en getroffen door de onmenselijke aanvalsoorlog van Rusland tegen Oekraïne, verandert het gerenommeerde balletensemble zijn naam en zal voortaan bekend staan als het "Internationaal Festival Ballet".

Met deze verandering geven de kunstenaars uiting aan hun glasheldere stellingname. Het Festival Ballet is een internationaal ballet dat over alle landsgrenzen heen denkt en staat voor wereldwijd begrip en saamhorigheid in de poëzie van kunst, muziek en dans. Sinds het begin van de oorlog hebben de kunstenaars hun standpunt tegen de Russische agressie kenbaar gemaakt door middel van vele protestacties voorafgaand aan hun respectieve optredens. Daarom worden zij nu ook vanuit Rusland bedreigd. Het ensemble, waarin overigens een groot aantal Oekraïense artiesten danst, ziet zichzelf des te natuurlijker als een ballet van de vrede en de samenhang van alle mensen.

Artistiek gezien staat het ensemble voor de Russische school van het klassieke ballet in zijn zuiverste vorm. Strenge elegantie gepaard met invloeden van de moderniteit en de 21e eeuw, dat betekent: dansvoorstelling van een klasse apart - dit alles gecombineerd met weelderige kostuums en schitterende decors.

In de zomer van 2022 presenteert het "International Festival Ballet" opnieuw drie heel bijzondere parels uit de klassieke balletliteratuur:

"Het Zwanenmeer"
"Doornroosje
"De Notenkraker"

De onsterfelijke balletklassiekers van Peter I. Tsjaikovski zijn wereldberoemd en blijven mensen van alle leeftijden betoveren. Iedereen is waarschijnlijk wel bekend met het romantische verhaal "Het Zwanenmeer" over de witte en de zwarte zwaan, dat synoniem is geworden met de elegantie van het klassieke ballet op het hoogste niveau. De 100-jarige slaap van Doornroosje, waaruit alleen de liefde van een prins haar kan bevrijden, heeft het publiek al generaties lang in vervoering gebracht. En het balletsprookje "De Notenkraker" zorgt voor de perfecte winter- en kerstmagie voor het hele gezin. In de unieke voorstelling van het Internationaal Festival Ballet kunnen de populaire balletten worden ervaren in verrukkelijke schoonheid en perfectie.

Klassiek ballet heeft in Rusland een lange traditie die ook nu nog wordt gevierd. Het land heeft veel belangrijke prima ballerina's, dansers en choreografen voortgebracht. De gerenommeerde Russische balletscholen staan bekend om hun grote strengheid en hoge eisen, de studenten om hun wil om te presteren, hun ambitie en hun enorme talent. Ook de 42 dansers van het International Festival Ballet hebben deze harde leerschool doorlopen, zij het aan de Vaganova Academie van St. Petersburg, de Moscow Academy of Choreography, de Ufa Ballet School of de Perm Ballet Academy. De meeste dansers van het corps de ballet hebben tegenwoordig hun artistieke thuisbasis in het wereldberoemde Academisch Theater van Opera en Ballet in Samara. Zij hebben allen gewerkt bij vooraanstaande ballettheaters in Rusland en wonnen talrijke prijzen op internationale balletfestivals en wedstrijden. Samen vormen zij nu het St. Petersburg Festival Ballet, een van de beste esthetische en technische balletgezelschappen, niet alleen in Rusland maar in de hele wereld. Naast een absoluut precieze danstechniek onderscheidt het topensemble zich door een harmonieus, op zichzelf staand totaalbeeld en een elegante lichtheid. Het Internationaal Festival Ballet schittert met een dansvoorstelling die zo perfect is dat het publiek er bijna de adem bij afneemt.

-----

Tickets: 39 euro  55 euro  68 euro

Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Evenement details

{{selected.title && selected.title.length ? selected.title : 'Kies datum of locatie'}}
  • Geen resultaten
Dit evenement wordt georganiseerd door Ovation Event.

Media

Tickets

  • Officiële tickets
  • Veilig betalen

{{item.date}} {{item.location}}

{{ticketData[ticket.ticketId]['custom-ticket-text']}} {{ (ticketData[ticket.ticketId] && ticketData[ticket.ticketId]['custom-ticket-text']) && (ticket.dateType === 'NODATE') ? '  |  ' : '' }} {{ ticket.dateType === 'NODATE' ? ticket.itemDescription : '' }} {{ticket.startTime}}
In de huidige venue zijn geen actuele tickets.

TTSBekijk tickets in andere zalen

{{event.date}} {{event.startTime}}
...
TTS
{{ticket.date}} {{event.startTime}}
...

VIP Experience

Aangeboden door be•at
€ {{activePackage.PriceIncl.toLocaleString('nl-NL')}}Excl. €{{activePackage.PriceExcl.toLocaleString('nl-NL')}} p.p.
{{event.Date}} {{event.Time}} {{event.Location}}
Swan Lake
{{ modalTitle.split(' -- ')[4] }}
{{modalTitle.split(' -- ')[1]}} {{modalTitle.split(' -- ')[2]}} {{modalTitle.split(' -- ')[3]}}

Packages


  • € {{package.price}}
    {{event.date}} {{event.startTime}} {{event.location}}
€ {{package.price}}
{{event.date}} {{event.startTime}} {{event.location}}
{{modal.title.split('--')[0]}}
{{modal.title.split('--')[1]}}
{{modal.date}} {{modal.time}} {{modal.location}}

Groepen


Groepstickets

 | v.a. 20 personen

Kom je met een groep tussen de 11 en 20 personen?

Neem dan contact op met +32 3 400 00 34 zodat wij jou als groep bij elkaar kunnen plaatsen.

Kom je met een groep groter of gelijk aan 20 personen?

Dan kan je gebruik maken van ons groepsarrangement.
Bestel dan jouw groepstickets via  groepen@beatvenues.be.
Wil je meer weten over groepsarrangementen, bekijk dan onze groepenpagina.