Telenet Giants Antwerp wint Beker van België

Gepubliceerd op ma 13.03.2023

Telenet Giants Antwerp won gisteren de Lotto Basketball Cup (Beker van België) in Vorst Nationaal! Het team uit Antwerpen haalde het in een spannende bekerfinale van BC Oostende met 77-71. Met 6.000 aanwezige basketbalfans was het in Brussel een groot feest.

Telenet Giants Antwerp begon als underdog aan de finale, maar was als team op de afspraak en overklaste de Oostendenaren in de rebound. Kapitein Jean-Marc Mwema mocht de vijfde Belgische beker in de clubgeschiedenis de lucht insteken.

Het enige minpuntje van de avond: MVP Spencer Butterfield viel in de vierde quarter geblesseerd uit met een gescheurde patellapees. De Amerikaanse shooting guard wordt vandaag geopereerd,. Hij komt dit seizoen niet meer in actie. De sportieve staf van Telenet Giants Antwerp gaat snel op zoek naar een vervanger. De deadline voor transfers is immers aanstaande woensdag 15 maart.

Night of the Giants 2023

De bekerfinale van gisteren in Vorst was top, maar op vrijdag 21 april staat hét basketbalevenement van het seizoen op het programma: onze Night of the Giants in het Sportpaleis! Kom supporteren voor Telenet Giants Antwerp en geniet mee van een competitiewedstrijd in ware NBA-stijl met spektakelbasketbal, topentertainment en tal van extra’s! De tegenstander, ZZ Leiden, won dit weekend trouwens de Nederlandse beker. Een mooie sportieve affiche dus!