Praktische informatie

Ventilatienormen

In onze zalen kun je met een gerust hart naar voorstellingen en concerten komen kijken. Al onze zalen voldoen namelijk aan de door de overheid opgelegde ventilatienormen.

Naargelang de kleur van de coronabarometer houden we ook rekening met de bezoekerscapaciteit, zodat onze evenementen in alle veiligheid kunnen doorgaan.

Voor meer informatie over de impact van de coronabarometer op jouw evenement kun je terecht in het Helpcenter.

Vestiaire / Lockers

Naargelang van het type evenement zorgt Vorst Nationaal voor een vestiaire en/of lockers voor het opbergen van jassen, een helm of andere voorwerpen.

Breng geen grote tassen mee naar de zaal (zie ook ons strikte tassenbeleid).

Heb je andere grotere spullen bij, zoals jassen of een helm, dan kan je in Vorst Nationaal gebruikmaken van de vestiaire of van lockers. De beschikbaarheid van een vestiaire en/of lockers hangt af van het type evenement.

Aan de vestiaire betaal je 2 euro per afgegeven kledingstuk en 5 euro voor een tas.

Je betaalt 5 euro per locker en ook 5 euro waarborg voor de sleutel (deze 5 euro krijg je bij het inleveren van de sleutel terug). Meerdere jassen, een helm of andere voorwerpen passen in een locker.

TIP! Neem een foto van je sleutel/vestiairenummer.

Lockers en/of vestiaire zijn beschikbaar vanaf het openen van de deuren tot de start van het evenement. Tien minuten voor het einde van de show openen de lockers en/of vestiaire opnieuw.

Wat bij verlies van de sleutel van de locker of het vestiairenummer?

Bij verlies van je lockersleutel of vestiairenummer kunnen we jouw persoonlijke voorwerpen niet onmiddellijk meegeven. In dit geval zijn er 2 opties:

  • Je wacht tot alle lockers leeg zijn of alle voorwerpen in de vestiaire afgehaald zijn. Na een correcte beschrijving van de “overgebleven” items, kan je deze meenemen.
  • Je kan jouw gegevens achterlaten en neemt de volgende dag contact op met het kantoor in Vorst Nationaal (03 400 69 70). Er wordt gecheckt of de voorwerpen achtergebleven zijn en er kan een afspraak gemaakt worden voor afhaling.

Opening van de deuren

Raadpleeg de detailpagina van het evenement voor het correcte aanvangs- en einduur van elke voorstelling en het openen van de deuren. Je vindt de informatie over timing, veiligheid en mobiliteit enkele dagen vóór het evenement op de detailpagina van het evenement.

Zodra de deuren opengaan, meestal is dat anderhalf uur voor aanvang van het evenement, kan je terecht aan de bars voor een drankje en een hapje.

Vertrek op tijd en houd rekening met wegwerkzaamheden en files, zodat je het begin van het evenement niet hoeft te missen.

Toegang tot de zaal

  • Koop geen tickets via veilingsites of de secundaire markt. Deze tickets zijn mogelijk ongeldig. Je loopt het risico de toegang tot de zaal geweigerd te worden. Meer hierover op www.ilovemyticket.be. Officiële tickets koop je veilig en tegen de correcte prijs via onze zaalwebsite, waar je bij het evenement de link vindt naar onze officiële verkoper Tele Ticket Service.
  • Bied aan de ingang altijd je eigen ticket aan en niet dat van iemand anders. Zo verloopt het scannen veel vlotter en vermijd je wachttijden aan de deur. Belangrijk! Heb je e-tickets gereserveerd, dan is het absoluut noodzakelijk dat je ticket zichtbaar is op je telefoon. Zorg voor volledige helderheid (geen printscreen, geen gebroken scherm).
  • Neem geen bagage, (grote) handtassen of (rug)zakken mee en reageer correct op eventuele verzoeken van de security. Tassen mogen niet groter zijn dan 21 cm x 30 cm x 10 cm (A4-formaat).
  • Het is verboden om de zaal te betreden met flessen, blikjes, alcohol, geluidsopnametoestellen, film- en fotocamera’s, vuurwerk en voorwerpen die een gevaar voor de veiligheid kunnen opleveren. Smartphones met een fotofunctie worden gedoogd, tenzij anders bepaald. Er mag tijdens evenementen niet worden gefotografeerd of gefilmd, tenzij anders bepaald door de organisator. Betreding van de zaal impliceert instemming met mogelijke aftasting.
  • In de zaal geldt een ABSOLUUT ROOKVERBOD.

Cashless betalen

Betalen aan onze drank- en foodstanden? Dat doe je handig en snel met je bankkaart of met de Cashless Card van be•at.

Verken Brussel

Combineer je komst naar Vorst Nationaal met een bezoek aan Brussel.